Рекомендації по застосуванню мікродобрива «Еко-сол» при вирощувані сільськогосподарської продукції
Найменування культури |
Передпосівна обробка |
Норма витрати |
Примітка |
Зернові і зернобобові. Пшениця, ячмінь, жито, овес, просо, горох, соя, сорго, гречка |
4-5 л/т |
Бажано обробку насіння проводити спільно з протравлювачами і прилипателями. Термін зберігання обробленого насіння – не більше 3-х діб. |
Технічні. Тютюн, льон, коноплі, рапс, багаторічні і декоративні трави |
0,4-0,5 л/кг |
Замочувати насіння 12-16 годин. Після замочування просушити, бажано в тіні; зберігати оброблене насіння не більше 24 годин. |
Коренеплоди і картопля, редька, редис, цукровий буряк, столовий буряк, кормовий буряк, морква та ін. |
0,5-0,8 л/кг для картоплі 15-16 л/т |
Замочують насіння не більше 18 годин, бажано просушити насіння до повного висихання; зберігати не більше 24 годин |
Соняшник, кукурудза на зерно та силос |
Якщо насіння не оброблене, то норма витрати 12-16 л/т |
Можливо проводити обробку за допомогою розпилювача, ретельно перемішуючи насіння; не менше 2-3 разів перед посівом |
Овочеві культури. Томат, огірок, кабачок, перець, баклажани, патисони та ін. |
0,06-0,08 л/кг |
Замочувати насіння протягом 12-16 годин, потім провітрюють в сухому, прохолодному місці і висівають не пізніше ніж через 24 години. |
Дерева і чагарники |
1,2-1,5л/100 саджанців |
Замочують сажанці протягом доби, потім з цього розчину робиться «болтушка», що сприяє кращому вкоріненню саджанців. |
Виноград |
1,2-1,5л/100 чубуків |
Замочувати чубуки в перебігу 24 годин; розчин, що залишився можна використовувати для кореневої підгодівлі |
Найменування культури |
1-а позакоренева обробка |
2-а позакоренева обробка |
Фаза розвитку культури |
Норма витрат |
Примітка |
Фаза розвитку культури |
Норма витрат |
Примітка |
Зернові і зернобобові. Пшениця, ячмінь, жито, овес, просо, горох, соя, сорго, гречка |
Початок виходу в трубу. Можлива обробка відразу після раннього весняного боронування |
4л/га |
Придушення збудників грибкових захворювань. Умови для розвитку більш могутньої кореневої системи. Можлива обробка спільно з гербіцидами |
Колосіння |
3-4 л/га |
Посилює наповнення в зерні білка, вуглеводів, клейковини. Можлива обробка спільно з інсектицидами |
Технічні. Тютюн, льон, коноплі, рапс, багаторічні і декоративні трави |
Для тютюну після висадки розсади у відкритий грунт; решта культур обробляється після появи другої пари листя; можливо сполучати обробку з гербіцидами; для льону – фаза «ялинки» |
5л/га |
Підвищує процент приживлення розсади у відкритому ґрунті і розвиток кореневої системи |
Бутонізація; для тютюну через 10-15 днів після висадки у відкритий грунт |
4л/га |
Збільшення вегетативної маси, стійкість рослин до ураження грибковими захворюваннями і виляганню; прискорює цвітіння і терміни дозрівання насіння |
Коренеплоди і картопля, редька, редис, цукровий буряк, столовий буряк, кормовий буряк, морква та ін. |
Через 20 днів після висіву насіння; для картоплі через 15 днів |
5л/га |
Профілактика проти грибкових захворювань, збільшення процесу фотосинтезу |
Для картоплі можна сполучити обприскувач об проти колорадського жука;для решти культур в період бутонізації або змикання листя у рядках |
5л/га |
Збільшення крохмалю до 10-15% для картоплі, для коренеплодів збільшення цукровості від 0,5 до 1%; стійкість рослин до захворювань |
Соняшник, кукурудза на зерно та силос |
Після появи 3-4 пари справжнього листя |
4-5 л/га |
Збільшення росту рослин і формування більш могутньої кореневої системи |
Соняшник – формування кошика
Кукурудза – перед викидом мітли |
3-4 л/га |
Збільшує ступінь захисту від хвороб, підвищує врожайність до 30%; сприяє виведенню з ґрунту важких металів, зв’язує радіонукліди |
Овочеві культури
Томат, огірок, кабачок, перець, баклажани, патисони та ін. |
Обробка проводиться по «дружних» сходам; приблизно на 8-10 днів після посіву |
4л/га |
Сприяє підвищенню росту |
Через 10-12 днів після першої обробки |
3л/га |
Отримання високого і стабільного урожаю підвищений вміст вітамінів в плодах; підвищення товарного виду продукції |
Дерева і чагарники |
Через 10-12 днів після висадки саджанців в грунт |
10-12 л/га |
Сприяє більш високій стійкості проти хвороб; збільшує ріст |
Через 10-12 днів після першої обробки |
10-12 л/га |
Можлива спільна обробка з інсектицидами проти шкідників |
Виноград |
До цвітіння |
5-8 л/га |
Сприяє більш високій стійкості проти хвороб; посилює ріст |
Через 10-12 днів після першої обробки |
8-10 л/га |
Підвищення цукровості плодів до 1%; покращення товарного вигляду |
Не допускається змішування препарату з нафтопродуктами!!! При зберіганні дотримувати температурний режим: +3…+25.
Обробіток проводити 3-4 рази в сезон з проміжком 10-15 днів.
|